Mariëlle Vrijvogel
 

Jij en je hond

Na jarenlang met Hondenschool Dot groepscursussen gegeven te hebben, is het tijd om nu mijn kennis en ervaring te combineren met de mogelijkheden die ik kan bieden als dierentolk en deze toe te passen tijdens individuele begeleidingslessen. 

Puppy begeleiding 

De puppy begeleiding biedt ondersteuning terwijl je pup went aan de nieuwe omgeving. Met praktische oefeningen, wandelingen en theoretische uitleg leer je het gedrag van je pup begrijpen en wat je pup van jou nodig heeft om zich tot een stabiele volwassen hond te kunnen ontwikkelen. In deze lessen gaat het dan ook om het vertrouwen tussen jou en je pup, terwijl je werkt aan de opvoeding in het dagelijks leven.  

De kosten voor puppybegeleiding zijn €35.00 per les. Een begeleidingsles duurt 45 minuten.

Begeleiding pubers en volwassen honden

Wanneer je vragen hebt over bepaald gedrag van je hond, kan een wandeling waarbij ik jullie begeleid helderheid geven. Tijdens deze wandeling is het de bedoeling duidelijkheid te krijgen in welk gedrag zuiver van de hond is, en welk gedrag beïnvloed wordt door jou als eigenaar. We kijken dus niet alleen naar het gedrag van je hond, jouw rol in het geheel is minstens zo belangrijk. Maar het is wel belangrijk te zien welk gedrag veroorzaakt wordt door ervaringen en emoties van je hond en welk gedrag een gevolg is van jouw eigen emoties en handelen.

Wanneer daar duidelijkheid over is, kan er gewerkt worden aan de oplossing. Dat kan soms betekenen dat er een verdere training gevolgd mag worden om het gedrag van je hond te verbeteren, maar het kan ook zijn dat jijzelf aandacht mag geven aan je persoonlijke ontwikkeling. Na een begeleidingsles volgt altijd een advies op maat voor jullie.

De kosten voor een begeleidingsles zijn €35.00 per les. Een begeleidingsles duurt 45 minuten.

"Ik leer heel veel tijdens de één op één lessen met onze 8 maanden oude Cocker spaniel. Mariëlle brengt rust in de band met onze puber. Ze laat me ontdekken wat zijn reactie mij laat zien en hoe hij reageert op mij. Als hij en ik elkaar zo leren verstaan, geeft dat een geweldige band!" Henriëtte