Mariëlle Vrijvogel
 

Hoe werkt een dierentolkconsult?

Wat doet een dierentolk nu precies? 

Een dierentolk maakt gebruik van, wat ook wel, intuïtieve communicatie genoemd wordt. Eigenlijk beschikt iedereen over het vermogen intuïtief te communiceren, we zijn het alleen vaak verleerd of we zijn ons er niet van bewust dat we het doen. 

We kunnen allemaal in meer of mindere mate stemmingen aanvoelen van personen of situaties om ons heen. Je hebt vast wel eens meegemaakt dat je aan iemand dacht en deze persoon op dat moment belt. Of je weet al wat iemand gaat zeggen voor de woorden uitgesproken zijn.

Een dierentolk heeft geleerd om de intuïtieve manier van communiceren verder te ontwikkelen en dat ook met dieren te doen. Intuïtief communiceren kan op verschillende manieren: Door middel van woorden, beelden, geuren maar ook gevoelens. Iedere dierentolk heeft zijn/haar eigen manier van communiceren.

Hoe werkt een consult?

Wanneer je een vraag hebt aan je dier, neem je contact met me op. We plannen dan een afspraak voor het consult.

Ik heb altijd een recente foto nodig, waar het dier helemaal en alleen opstaat en het liefst ook de ogen zichtbaar zijn. De foto mag via app of messenger verstuurd worden.

Nadat ik tijdens de voorbereiding contact heb gehad met het dier, volgt er een overleg met jou. Dit kan een telefonisch overleg zijn, maar mag ook bij mij aan huis. Wanneer je bij mij thuis komt, kom je zonder je eigen dier. Bij mij zijn een hond en drie katten aanwezig, dus let op bij eventuele allergie.

Wat kun je verwachten?

Tijdens een dierentolkconsult gebeurd het zelden dat het alleen gaat over het dier. Jij en je dier horen nu eenmaal bij elkaar en jullie beïnvloeden elkaars leven. Een dier heeft zijn eigen levenservaringen, emoties en gevoelens, maar heeft daarnaast ook vaak een heel goed inzicht in het leven van zijn mens. Ook al was het niet je vraag of verwachting, tijdens een consult geeft een dier regelmatig wijze adviezen.

Bedenk dat een dier anders tegen een situatie aan kan kijken dan jijzelf. Een onderwerp waar jij je zorgen over maakt, hoeft voor je dier helemaal geen probleem te zijn. Ga het liefst zonder een bepaalde verwachting het gesprek aan met je dier, zodat je open staat voor alle informatie die naar je toekomt. 

 Een dierentolkconsult vervangt nooit een behandeling van een dierenarts, voorgeschreven medicatie of diagnose. Neem voor een diagnose of medische behandeling altijd contact op met een dierenarts. Een dierentolkconsult kan wel aanvullend werken en dat doe ik dan ook graag met de (natuurgeneeskundig) dierenarts, de osteopaat en iedere andere specialist die betrokken is bij jou en je dier. Het is fijn om als team samen aan het welzijn van een dier te mogen werken. 

De kosten voor een dierentolkconsult zijn €45.00 per uur. Dit is inclusief 30 minuten voorbereiding, waarna het (telefonisch) overleg volgt. Wanneer het consult langer dan een uur duurt, wordt er per extra minuut €0.75 gerekend. Let Op! Per 1 juli 2024 tariefverhoging

Voor een spoedconsult wordt €60.00 per uur berekent.